Mikä Toisinkoinen?

Esikoisteoksilla on omat palkintonsa ja kolmannen kirjan julkaisevalla on jo ura, mutta toisen kirjansa julkaiseva aloitteleva kirjailija jää mediassa usein uusien nimien sekä kokeneiden ja jo mainetta luoneiden tekijöiden varjoon.

Tätä tarkoitusta varten Helsingin yliopiston kotimaisen kirjallisuuden opiskelijoiden ainejärjestö Putkinotko Ry myöntää palkinnon vuoden parhaalle kirjailijan toiselle kaunokirjalliselle teokselle, toisinkoiselle. Toisinkoinen-palkinto jaettiin vuoden 2014 lokakuussa ensimmäistä kertaa.

Palkinto tarjoaa ilmaista näkyvyyttä aloittaville kirjailijoille, herättää keskustelua kirjallisuudesta, antaa vakavaa huvia kirjallisuuden opiskelijoille – sekä tietysti antaa kunnian sille jolle kunnia kuuluu. Voittajan valitsee seitsenhenkisen raati, johon kuuluu opiskelijoita fukseista maisterivaiheen opintoja suorittaviin. Jukka Itälän suunnittelema kiertopalkinto vaihtaa omistajaa syksyisin järjestettävässä Loskagaala-juhlassa.

Tällä sivustolla tiedotetaan palkinnon etenemisestä ja ajankohdista. Lisäksi sivusto toimii alustana, jossa palkintoraati keskustelee teoksista ja arvioi niitä. Näin ollen sivusto ei toimi ainoastaan palkinnon tiedotepohjana ja historiikkina, vaan myös erinomaisena ikkunana ehdolla oleviin kirjoihin, niiden tulkintaan ja arviointiin sekä siihen mistä palkinnossa on pohjimmiltaan kyse, eli kirjallisuuden maailmaan.

Varitoisinko2

Kuva: Mikko Romppanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s