Toisinkoisen finalistit 2019

Raati on tehnyt päätöksensä. Toisinkoisen finalistit 2019 ovat:

 

Heikki Kännö: Sömnö (2018, Sammakko)

Sömnö on vaikuttavan monitasoinen ja sisältörikas teos, jossa kokonaisuus pysyy läpi teoksen jämptisti hallinnassa. Teos on kunnianhimoisuudessaan poikkeuksellinen kotimainen proosateos, joka haasteellisuudestaan huolimatta on kuitenkin vetävää, sujuvaa ja yllätyksiä tarjoilevaa luettavaa.

 

Maija Muinonen: sexdeathbabies (2019, Teos)

Maija Muinosen sexdeathbabies on yksi tämän vuoden kiinnostavimmista kotimaisista proosateoksista. Proosan, draaman ja runouden piirteitä yhdistelevän teoksen vinksahtanut kieli leikittelee rohkeasti mauttomuuden ja visionäärisyyden rajalla, mutta ei kuitenkaan tunnu pakotetulta. Sexdeathbabies on rakenteellisesti toimiva kokonaisuus, joka havainnollistaa vaikeiden aiheiden peittymistä sisällöllisesti tyhjään tekemiseen ja sanomiseen.

 

Virpi Vairinen: Ilmanala (2017, Kolera)

Virpi Vairisen toinen runokokoelma Ilmanala on kokeellista nykyrunoutta, joka onnistuu välttämään erikoisuuden tavoittelun ja pysyy kevyenä. Teoksesta löytyy niin dialogia, proosarunoa, pörssikursseja kuin nuottiviivastokin. Runsaus on kuitenkin koko ajan Vairisen hallinnassa, ja lyhyehköt säkeistöt kannustavat lukemaan eteenpäin.

 

Voittaja julkistetaan Loskagaalassa 24.10.2019. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s